2021-03-07 07:51:01• hírek • Agerpres

Florin Cîţu: Azt szeretném, hogy a jelenlegi kormányról mindenkinek új kórházak építése jusson majd eszébe

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Cîţu szerint 30 év alatt senki nem foglalkozott kórházépítéssel, és az általa vezetett kormány meg fogja valósítani ezt a célkitűzést az országos helyreállítási terven (PNNR) keresztül, amelyben jelentős összegeket szándékoznak fordítani erre.

Az egyetlen kikötés az, hogy az új kórházaknak 2026-ig el kell készülniük, mert csak akkor lehet azokat a PNNR-n keresztül finanszírozni – fejtette ki a Focşaniban tartózkodó kormányfő.

Nyomatékosította, hogy több nagy infrastruktúra fejlesztési projektet szeretnének megvalósítani az országos helyreállítási terven keresztül, azonban csak és kizárólag azok a projektek kerülnek be, amelyek esetében biztosra vehető, hogy 2026-ig elkészülnek. Ha addig nem készülnek el a munkálatok, az EU nem fizeti ki a projektekre a finanszírozást, hiába hagyta jóvá korábban azokat; és akkor a finanszírozás terhe az állami büdzsére hárul.

Cîţu szerint sokkal több jó projekt érkezik be, mint amennyit finanszírozni lehet, és az Európai Bizottság dönti majd el, hogy melyekre ad pénzt.

A kormányfő biztosított ugyanakkor afelől, hogy a PNNR keretében a kifizetési mechanizmus egyszerűbb és átláthatóbb lesz az eddig európai alapok lehívási mechanizmusához képest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: